Katten i nytt hjem

 Forberedelser

Katten skal være en del av din familie i mange år.
Forbered deg, og sett deg inn i hva som kreves av deg som katteeier før kjøp.
Les infoen og om stell og raseinfo på linkene fra undermenyene.
Vi forventer at du er godt forberedt før vi selger deg en katt. VI ønsker kjøpere som vil holde katten på en seriøs måte. Dvs. å ikke slippe den alene ut der det er fare for trafikk. Eller at den er til sjenanse for andre.
Man skaper lett "kattehatere" ved å la katten bruke andres blomsterbed som toalett. akkurat det skjer om den får gå fritt uten tilsyn. Ikke alle liker katter...

Når katten kommer til sitt nye hjem er det best å ha forberedt hjemkomsten før men henter den. Link til nettsider med klatrestativ og annet utstyr lengre ned på denne siden.

 Den første tiden bør katten holdes på ett lite rom. Med kattedo vann og mat tilgjengelig.  

Gå inn til den med jevne mellomrom. Kos med den, og lek litt med den. Unngå å ta imot besøkende for å hilse på katten før den har blitt helt husvarm og kjent med familien.

Det er veldig ulikt hvordan katter oppfører seg når de flytter til nytt hjem. Enkelte er fortrolige med en gang. Andre bruker lengere tid. Forsøk likevel å kose med katten. Er den fortsatt redd etter ett par dager kan eier «tvangskose» den. Ta den på fanger hold den godt og ros den mens man klør eller stryker den.  Men de blir alle tillitsfulle gode familiemedlemmer.

Likeså er det veldig ulikt hvordan katter aksepterer fremmede mennesker. Enkelte er veldig glad for besøk, andre unngår dem. Gjør aldri noe forsøk på å få katten til å like besøkende den vill unngå. Men respekter dens valg og hold besøkende unna den om den vil være i fred.
IKKE gjør forandringer mht kattens meny den første tiden. Gi den kun foret den er vant til!

Les om foring og stell på denne siden >