Foring av katten

Kattene våre  vandt til å spise kjøtt spesialprodusert for katter. Dette forhandles over hele landet. Kjøtt er naturlig føde, og det beste du kan tilby din katt. Dette er er hoved-fôret for våre katter. Vi serverer det to-tre ganger daglig til kattungekull. En til to ganger daglig til voksne katter. Viktig at det er helt ferskt. Bland gjerne litt kaldt vann i kjøttet om de spiser dårlig. 

Fôret produseres som pølser og som kjøttboller. Det siste er mest praktisk. Les mer om kjøtt til katter på denne linken>

Vi bruker tørrfòr fra Eukanuba og sender med litt mat, samt en rabatt-kupong som kan brukes ved kjøp av mer for. Tørrforet står framme mestparten av tiden, men gi så lite om gangen at man må fylle på 2-3 ganger pr dag. Lukt og aroma blir dårligere av at foret står framme.

De er også vandt til å få våtfor 2 ganger daglig, morgen og kveld. Bruker da rått kjøtt som nevnt over.
Små terninger av annet kjøtt, eks okse, el. svin er også bra. Viktig at dette er ferskt...altså fryses i små porsjoner og tines for vær dag. Rått kjøtt er det beste du kan gi din katt!

Kjøttet produseres som pølser, samt som kjøttboller noe som kan være det mest praktiske om man bare har en katt.
Viktig at kattunger spiser godt for å utvikle seg best mulig.

Kjøp katteskåler som er vide og grunne. Katter liker ikke at værhårene kommer bort i kanten når de spiser.
Når katten er voksen er det viktig å følge med slik at den ikke blir for feit, dette gjelder spesielt kastrater. Men så lenge den er unge må den fores kraftig og godt.


Utfoldelse

Kjøp ett skikkelig solid og høyt klatrestativ til katten.

Best utvalg på nett. (google) Kjøp ett stativ med grove stammer, og helst tak-høyt.
Katter har ett stort behov for å klatre. De liker seg godt i høyden. De trenger også ett sted å kvesse klør/strekke seg. Man sparer mye slitasje på møbler om man ordner med dette. For å gjøre det ekstra attraktive kjøp en "cat-nip" spray og spray på treet. Kjøp også noen små leker beregnet på kattunger. Lek med den, men ikke så mye at den går lei. Viktig også at den lærer å aktivisere seg, leke på egenhånd. På mange klartestativ er det små huler som katter liker å ligge i. Alternativt kan man kjøpe egen hule, eller bruke transport bur som hule. Vi sender med ett teppe med kjent lukt av mor og søsken. Legg dette teppet inn der kattungen skal ha sin soveplass. Den skal aldrig forstyrres når den ligger å sover. Viktig å lære familiens barn dette. Er barna for små til å skjønne dette, tilbys katten en soveplass der de ikke kan komme til. F.eks toppen at et solid klattrestativ. 

Pels-stell og bading

 Kattens pels trenger og gres grundig og ev.børstes. Skaff en børste (helst karde) og en stålkam egnet til formålet. Bildet viser ulike egnede karder og stål kam. Dette er helt nødvendig for å holde pelsen velstelt. Bestill gjerne på nett (link lengre ned på siden)

Det er når den er unge den skal vendes til dette. Stell den daglig slik at du og katten får trening, så kan du heller vurdere behovet seinere når alt fungerer.
Ved bytte av pels kan enkelte katter danne knuter som må klippes av så fremst de ikke blir børstet/gredd på rett måte.
Årsaken til floking et en kombinasjon av fet pels og røyting. Så dette forebygges lett med riktig stell.
Innekatter trenger å få stusset klørne fra tid til annen. Bruk en vanlig negleklipper beregnet til mennesker. Det fungerer minst like bra som klotang beregnet på dyr.
En velpleid katt er ett vakkert syn, og katten elsker oppmerksomheten pelsstellet gir!

Bading av katten: Det er viktig å klippe klørne på katten før bad. I tilfelle den skulle bli skremt. Jeg pleier også å ha den i bånd under prosedyren. Det skal den vennes til på forehånd. Det er viktig å venne katten til bad fra den er liten.

Katter liker varmt vann. Aning varmere en det vi liker. Men selvsagt ikke for varmt.

Begynn forsiktig med å f.eks. kun våte rygg og bakpart å tørke den fort.

Alle vi leverer er badet og fønet før de reiser. Viktig at katten står stødig på ett stødig underlag slik at den ikke sklir. Første gang kan man helle vann over den slik at den blir våt. Ettervert bruker vi dusjhodet. Da tett intil kroppen slik at det ikke spruter så mye. Sjekk hele tiden temperaturen !

Det er samme sjampo og balsam man bruker på hunder og katter. Kjøp kvalitetsprodukter. Bland sjampoen med varmt vann. Ca en del sjampo/balsam til 3-4 deler varmt vann.

Balsam er svært viktig for at pelsen skal bli lett å gre. Samp forebygger floker.

Ikke lag mer enn du bruker opp for vær gang. Skyll særdeles godt! Pakk katten inn i ett varmt håndkle etter badet. Tørk den så godt som mulig. Gre den godt etter badet.

Jeg føner alltid katten tør. Det kan du fint venne den til. Men føn da kun bakparten de første gangene.

OM du syns det er vanskelig å stelle katten din rett, ikke nøl med å søke profesjonell hjelp. Mange hunde og kattesalonger tar i mot bad og stell av katt.  Vi og mange andre oppdrettere tilbyr ogsp denne tjenesten.