Vi har valper!

Ta gjerne kontakt ved interesse!

Bilder og videos av våre hunder også på vår Facebook side Carillo Kennel >

Vi selger eller lover ikke bort våre valper via mail!  Men ønsker  første kontakt på mail. Fortell om dere, og hvilket liv dere kan tilby valpen. Samt hvilke forventninger dere har mht valpekjøp.

Etter at kullene er født og annonsert  på denne siden, kontakt oss igjen i samme mail-tråd som ved første kontakt selv om dere ikke fikk svar på første mail. 

Når vi velger hvem som kan få kjøpe en av våre valper blir det under ellers like vilkår vektlagt hvor lenge dere har ventet. Likeledes prioriteres kjøpere som ikke MÅ ha en bestemt farge eller kjønn. Dvs. at om kjøn/farge er vesentlig så kan valpene kullet være reservert (lovet bort) før de aktuelle valpene er fordelt til de ulike kjøperne. Vi tar hensyn til kjøperes ønsker så langt vi kan. Husk også at de individuelle forskjellene er betydelig større enn eventuelle kjønnsforskjeller hos de fleste raser. Spesielt mht cocker.

Vi ønsker selvfølgelig å snakke sammen/treffes før avgjørelse tas.  Ønsker helst ikke telefoner eller besøk før vi faktisk har valper til salgs.  Dagene er travle og mange melder sin interesse hos mange oppdrettere. 

Vi har dessverre skjelden tid til andre enn potensielle valpekjøpere.

Mor og datter. Corine & Zara, foto Anne K. Nome
Mor og datter. Corine & Zara, foto Anne K. Nome

Vurderer du en valp fra oss kan du få noen tips her:

Vurderer du en valp fra oss kan du få noen tips her.

Våre valper leveres forhåndsregistrert i Norsk Kennel Klub med valpeforsikring. De er veterinærkontrolerte vaksinerte og microchip merket før levering. Valpekjøper forsikrer hunden videre.

Avlsdyr sjekkes mht. arvelige lidelser og HD. Mange er gentestet mht PRA. To bærere parres ikke. Alle vi avler på er klinisk friske og har rasetypisk eksteriør og gemytt.

Vi leverer med litt valpemat for den første tiden teppe, bånd som passer en valp (fraråder bruk av sele!) samt skriftlig info om valpen. Det siste kan komme via mail. Våre valpekjøpere kan komme hit for første valpetrimming rett før valpen er fem mnd. Det er gratis. Deretter kommer dere til neste trimming for halv pris før valpen er ni mnd. Vi tar i mot våre valper for trimming mot betaling seinere også ved behov.

Vi forsøker å arrangere pelsstell-kurs for valpe-kjøpere. Info om kurs legges ut som blogg-innlegg på denne nettsiden samt på facebook siden Carillo Kennel.

Vi behjelpelig om det er noe kjøperen lurer på, og ønsker å holde kontakten. Vi forventer at våre valpe-kjøpere spør oss om det de lurer på, før de spør andre hundeeiere eller veterinærer (unntat ved akutt sykdom da veterinær ).

Jeg har hatt cocker siden 1972, siberians siden 90 tallet, og har mer erfaring og kjenner våre raser bedre en de aller fleste.

Vi forventer også at kjøpere setter seg grundig inn i hva det kreves for å ha hund. Leser seg opp på forehånd! 

Jeg kommer til å legge ut info . Alt om fôring, pelsstell, hjemme alene trening osv. Linket  fra undermenyene.


Våre valper avles først og fremst for oss selv, for vårt eget bruk. For framtidige tur, bruks utstillings og avlshunder.
Vi forbeholder oss derfor altid førstevalg. Kjøpere får i utgangspunktet ikke velge valp. Vi kjenner valpene best og ønsker rett valt på rett plass. Men vi tar hensyn til og respekterer kjøperes ønsker så langt det lar seg gjøre.

Våre valper selges fortrinnsvis som familiehunder, gjerne til friluftsinteriserte mennesker! Vi vil at våre valper skal få ett godt liv i ett permanet hjem uavhengig av hva de presterer i en utstillingsring, eller som bruks hunder.Hundens egen livskvalitet er av størst betydning for oss!

Våre valper leveres godt sosialiserte og tillitsfulle. Vel tilpasset ett liv som ett familiemedlem. De vokser opp med mye kontakt med store å små mennesker, andre hunder og katter.

Og husk at vi  prioriterer reservasjoner fra kjøpere som ikke er opphengt i farge, ettersom vi ikke prioriterer farger på pels eller øyne i vårt avlsarbeid.

"En god hund har ingen farge" etter vår mening! Andre kvaliteter er viktigere!

Vi selger helst ikke hunder til oppdrettere. Med mindre vi har god kontakt med vedkommende, og deler vår oppdretts filosofi og visjoner. 

Vi bidrar ikke med avlsmateriell til personer som kun ønsker å "produsere" valper kun for salg, Dette er holdninger vi selv tar sterk avstand fra, og mener alle oppdrettere skal dokumenere sitt oppdrett ved mht helse, og eksteriør (utstillings ressultater)

Alt oppdrett bør være med tanke på å ivareta rasen.
At valper er "gøy" er heller ingen grunn for å avle.

All avl skal være mål-bevist, ikke tilfeldig.

Norsk Kennel Klub side med tips til valpekjøpere >

Valper  fra tidligere kull.